Beljanin "Tsaar Gorohhi salajuurdlus"

Nutika raamatukoguhoidja väljakutse septembris: selle raamatu kaanel on nii palju uurimist, et sellest võiks kas või uue loo kirjutada. Arvestades sellega, mis mu elus praegu toimub, ei olnud erilist lusti seda raamatut valida. Seega sai valik tehtud väga juhuslikult. Lõin FB ühel päeval lahti ja vastu vaatas lugemise väljakutse grupi postitus sellest raamatust (küll mitte väljakutse raames). Seega sai valitud Andrei Beljanini "Tsaar Gorohhi salajuurdlus" (Fantaasia, 174lk).

Raamat räägib alternatiivmaailmast, kuhu Venemaa miilits satub kui jääb omas maailmas keldrisse kinni. Keldrist välja pääsedes astub ta otse Baba Jagaa majakesse tsaarilinnas Lukoškinos. Tsaar võtab miilitsa enda palgale ning linna miilitsajaoskonna moodustavadki Nikita, Baba Jagaa ja noor külapoiss Mitjai.

Kuidas muinasjutumaailmas kurikaeltega võideldakse, šamahanide rünnak tagasi lüüakse, Surematu Kaštšei juures luurel käiakse, tsaari vara ja ka elu päästetakse, ongi raamatu põhisisu.

Päris ladus lugemine ja huvitavalt välja mõeldud maailm ning tegevused. Miilitsa protokolli järgimine ja Baba Jagaa müstilised võimed viivad täitsa sihile ka:)

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...