Roberts "Majake Juniper Ridge'il"

Lugemise väljakutse teema nr 20. Raamat, mille sa tood 2017. aastast kaasa, st alustad detsembris ja lõpetad jaanuaris. Kuna teadsin, et see teema tuleb, käisin seda raamatut spetsiaalselt raamatukogus valimas. Selleks sai Sheila Roberts "Majake Juniper Ridge'il " (Ersen, 376lk).

Valisin raamatu sellepärast, et selles oli teemaks elu lihtsamaks muutmine ning raamatu tegevus algas jõulude ajal. Imelikul kombel olid kõik raamatu naised (täiskasvanud lastega ema, pereema, üksikema, värskes suhtes naine, lahutatud ja üksi elav naine) jõulude puhul end rihmaks tõmmanud ja otsisid elu lihtsustamise ja kohustustekoorma vähendamise võimalusi. Täpselt samas seisus olin jõulude eel ise ka - ületöötanud ja jõulude ettevalmistused kummitamas ja graafikust maas. Raamat küll kulges lihtsustamise võtmes, aga teadlikke, mõistlikke ja väga elumuutvaid muutusi seal siiski väga palju polnud. Veidi siiski. Ja muidu oli päris huvitavalt kirjutatud. Algul tundus, et kipub juba 2017 aastaga läbi saama, aga hoidsin end siiski tagasi ja lõpetasin uues aastas.

Mind intrigeeris kõige enam raamatus mitmeid kordi viidatud Muriel Sterlingi "Lihtsus", aga selgus, et see raamat on paraku välja mõeldud. Veidi küll ajendatud Marie Kondo "Jaapani korrastuskunstist", aga siiski mitte tervenisti.

https://www.rahvaraamat.ee/p/majake-juniper-ridge-il-esimene-raamat/600437/et?isbn=9789949256129#

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...