Raybourn "Tuhande tähe öö"

Teemasse 31 - raamat, mille pealkirjas on sõna "öö" - valisin Deanna Raybourni raamatu "Tuhande tähe öö" (Ersen, 312lk).

Naljakas on see, et plaanisin seda eelmise aasta väljakutsesse, teemaks oli "raamat, mille kaanel oli kaunis kleidis naine", aga siiski ei sobinud, sest selle raamatu kaanel naist pole, ainult riidepuul rippuv kaunis pulmakleit.

Raamat ise oli väga filmilik. Suurem osa raamatust saaks väga vingete kostüümidega stseenid filmida. Tuhkatriinulugu ka. Paraja Hollywoodi filmi saaks valmis vorpida. Arvasin, et keegi on seda kindlasti juba teinud, aga tundub, et siiski mitte.

Samas sisu oli üsna etteaimatav, ei köitnud. Lugeda võis, aga sama hästi oleks võinud ka lugemata jätta. Hoogne algus küll võitis mu tähelepanu ja lootsin, et lõpupoole läheb jälle paremaks, aga ei. Kui poleks väljakutse raamat olnud (lisaks aastalõpp läheneb megakiirusel, aga teemade arv väheneb mõnevõrra aeglasemalt), oleks pooleli jäänud. Ilmselt ei mäleta sellest raamatust varsti enam midagi.

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...