Johansen "Tearlingi kuninganna"

Erika Johanseni "Tearlingi kuninganna" (Varrak, 416lk) on noorteromaan, mille tegevus toimub väljamõeldud maailmas. Või siis tulevikumaailmas. Vahepeal on juhtunud katastroof, sest mobiiltelefone, mootorsõidukeid jms pole olemas. Samuti pole olemas eriti palju arste (arstide laev uppus uude maailma reisimise ajal) ega ravimitööstust. Aga maagia on olemas ja üsna laialt kasutusel. Selles maailmas on üks võimas valitseja, Punane kuninganna, kelle kuningriik hoiab oma käpa all ka kolme teist riiki. Rohkematest riikidest juttu polnud, võimalik, et neid polnudki.
Tegevus toimub Punase kuninganna poolt orjastatud Teari kuningriigis ehk Tearlingis. Selle kuninganna on surnud ning pärianna asukohta teavad vähesed. Raamat räägibki sellest, kuidas uus kuninganna troonile tõuseb ja riiki juhtima asub.
Raamatu algus oli põnev ja tõotas tulla huvitav lugu, aga mida edasi, seda rohkem hakkas autor venitama. Selgus ka venitamise põhjus - tegemist on raamatusarjaga. Just selle venitamise ja teemade hoidmise pärast ma seda sarja edasi ei loe (kui seda muidugi üldse veel tõlgitakse), ei viitsi. Tahaks lugu teada, aga mitte tilgakaupa põnevaid asju ning poognate kaupa ajatäidet. Meenutas liiga palju teleseriaali, kuigi mõte oli hea ja maailm huvitavalt välja mõeldud.

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...