Thompson "Mis ei tapa, teeb tugevaks"

Teemasse nr 3 - raamat, mille kaanele on kirjutatud ".... bestseller" peaks olema lihtne raamatut leida. Bestsellereid on ju küllalt ja ega nad muidu hästi ei müüks, kui nad inimestele ei meeldiks, seega võiks eeldada, et lugemisväärseid on palju. Aga ... raamatut leida selle järgi, mis on selle kaanele kirjutatud, on väga keeruline.

Aga ühel raamatukoguskäigul võtsin end kokku ja uurisin terve hulga populaarsete raamatute väljapanekul olnud raamatute kaasi. Ja lõpuks leidsin mõned, mis sellesse teemasse sobivad. Nendest valisin kirjelduse järgi Colleen Thompsoni "Mis ei tapa, teeb tugevaks" (Ersen, 336lk).

Pean ausalt tunnistama, et ootasin midagi paremat. Miks seda raamatut ostetud on ja menukiks nimetatud, tõesti ei saanud aru. Raamatus oli küll romantikat, aga see võttis pigem õlgu kehitama. Oli püütud luua põnevust, aga see oli ka üsna hambutu. Lõpp oli mõnevõrra keerukam kui ma arvasin. See oli raamatu juures plussiks. Aga kokkuvõttes siiski ei midagi erilist. Raamat, mida küll igavusest lugeda võib, kui midagi muud pole käepärast. Aga kui vähegi valikut on, siis võiks võtta midagi muud. Samas ma pooleli ka ei jätnud, lootsin ikka päris pikalt, et läheb ehk paremaks.

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...