Byron Katie "Loving What Is"

Lugemise väljakutse teema nr 9. Raamat, mida ei ole veel keegi lugemise väljakutse grupis tutvustanud. Minul sai selleks Byron Katie "Loving What Is" (Rider & Co, 288lk).

Alustasin selle raamatu lugemust juba oktoobris. Kandsin seda käekotis ja lugesin bussisõidul tööle ja tagasi koju. See on väga lühike bussisõit, korraga jõudsin enamasti vaid paar lehekülge lugeda. Vahel lugesin ka lõunapausi ajal veidi, aga enamasti mitte. Selle raamatu juures sobis mulle aeglane tempo väga, sest jutu mõtte kohalejõudmiseks ja seedimiseks läks palju aega.

Raamat räägib sellest, kuidas armastada (või vähemalt aktsepteerida) olukorda, milles oled. Sest kui käesoleval hetkel kehtiv olukord sulle ei meeldi ja sa selle vastu protestid, siis sa lihtsalt valetad endale - vaidled reaalsusega. Reaalsusega vaidlemine on see, mis tekitab vastuolu meie sees ja selles olukorras muudame end ise õnnetuks. Aga teooriat selles raamatus palju ei seletada, keskendutakse lihtsale tehnikale, kuidas seda muuta. Mõnes mõttes oli raske seda omaks võtta. Mõnes mõttes on see lähenemine ainus lähenemine, mis üldse mõtet omab.Aga tehnikat olen lastega katsetanud, varateismelisega on töötanud ja märatseja maha rahustanud.

Raamatu andmed:
https://www.storeforthework.com/collections/byron-katie-books/products/loving-what-is-audiobook-cd-hardcover-paperback

Meetodi kokkuvõte:
http://thework.com/thework-old/downloads/little_book/English_LB.pdf

Turunen "Arulagedad asjad"

 Saara Turuneni "Arulagedad asjad" on ilmunud Eesti Raamatu "Tõlkes leitud" sarjas. Seepärast haarasin selle raamatukogu...