Lundberg "Küsimärk on pool südant"

Sofia Lundberg "Küsimärk on pool südant" (Eesti Raamat, 354lk) on järjekordne raamat sarjast "Tõlkes leitud" ja seetõttu mu automaatselt lugemisnimekirjas. Seekord vähemalt põhjusega - väga mõnus ja huvitav lugemine oli.

Raamat räägib Elinist - Rootsis Gotlandi saarel väikses külakeses sündinud tüdrukust, kes naisena elab USAs, New Yorgis oma abikaasa, tütre ning fotograafiastuudioga. Varasemat elu Rootsis on naine aastaid varjanud nagu sedagi, et on rootslane, räägib rootsi keelt ning tema ema elab siiani Rootsis. Kuidas uues elus toimunud muutused toovad vana elu tema igapäeva ning mismoodi raamat lõpplahenduse leiab, oli väga põnev. Põnev oli ka rännak pisikesest Gotlandi külakesest Visbysse, sealt Stockholmi, siis Pariisi, edasi New Yorki. Samas toimus ka pisikese tüdruku neiuks ning edasi naiseks kasvamine.

Mõnusalt kirjutatud raamat. Veidi sarnane Lundbergi mul varasemalt loetud raamatuga "Punane aadressiraamat", aga mitte liiga sarnane, see ei seganud.

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...