Dawson "Kosjasobitamine algajatele"

Tõlkes leitud sarja lugemine jõudis järgmise raamatuni - minuni jõudis raamatukogus Maddie Dawson "Kosjasobitamine algajatele" (Eesti Raamat, 354lk) järg.

Pealkiri oli raamatul paraku selline, et kahtlustasin, et ta pooleli jääb. Aga sisu... oli üle ootuste.

Raamat kõneleb ühest vanemast daamist ja ühest noorest neiust, kes juhtumisi kohtuvad ning kellel mõlemal on annet kosjasobitamiseks peale - mõlemad märkavad, kui kaks inimest on üksteisele sobivad.

Üks on oma elu alguses, teine lõpusirgel. Ühel on kõik seiklused läbi tehtud, teise kõige seikluslikum aeg on veel ees ja nendest seiklustest saab raamatust põhjalikult lugeda.

Mulle meeldis selle raamatu juures väga just vanema peategelase intuitiivsus ning tugi nooremale - mantlipärijale. Mulle meeldisid sissevaated eludesse, mis oleksid võinud olla, kui... Oleks meeldinud ka vanem daami eludesse sügavamale piiluda, aga sellest oli väga vähe juttu.

Meeldis, et kirjastiil ega vead ei häirinud lugemist. Veidi häiris mööda läbikäidud ämbrite teistkordne kolistamine, aga ... elus on vahel paratamatu, et üht õppetundi tuleb mitu korda õppida, miks siis mitte raamatus.

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...