Simsion, Buist "Sammhaaval edasi"

Graeme Simsioni ja Anne Buisti raamat "Sammhaaval edasi" (Eesti Raamat, 307lk) ilmus sarjas "Tõlkes leitud". Raamat jutustab Camino de Santiagol kõndimisest, eneseotsingutest, armastuse leidmisest. 

Enda jaoks leidsin raamatust selle, et mul on ikka kuradama palju armastuse leidmisest õnne olnud. Minu ja mu abikaasa kohtumine, armumine ja ühise elu ehitamine läks väga lihtsalt. Võibolla isegi liiga lihtsalt. Ei mingeid kahtlusi, ei mingeid takistusi, ei mingit erilist ülemõtlemist. Meile meeldis koos olla, ühele kohtumisele järgnes teine. Ei olnud mingit erilist "otsustame, et nüüd oleme paar" hetke, see oli sõnadetagi selge, et nüüd me oleme paar. Ei mingit armastusromaani materjali. 

Raamatu tegelast jalutavad Jakobiteel küll koos, küll eraldi, küll üksteisest mööda, küll üksteisega kokku. Ja kogu selle segaduse lõpp on muidugi selline nagu algusest peale selge oli. Aga protsessi on muidugi ka vaja nautida. Ja tegelikult oli muidugi väga kena.

Tigane "Seitse pastlapaari"

 Leida Tigase romaan "Seitse pastlapaari" (Kirjastus osaühing "Loodus", romaanivõistluse 1938a II auhind, 320lk) jäi mul...